Labrador, Golden, Nova Scotia
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

» Szukamy Moderatorów «

Hodowla

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Retrievery
Autor Wiadomość
Lunata

PostWysłany: 02.09.2008 20:19    Temat postu: Hodowla Odpowiedz z cytatem

Witajcie... W przyszłości mam zamiar założyć hodowlę golden retrieverów, lecz nie wiem od czego zacząć... Gdybym mieszkała w Polsce, to nie byłoby problemu, ale to że mieszkam w Szkocji to komplikuje sprawę. Słyszałam że żeby rozmnażać psy nie trzeba miec uprawnień hodowlanych tylko jakieś "biodra" czy coś takiego... Chciałabym aby ktos mi napisał od czego zacząć co mam zrobić itp... Gdybym znała płynnie angielski pewnie bym sama znalazła, ale że nie potrafię, proszę was o pomoc Smile Chciałabym także wiedziec jak przebiega taka wystawa psów w UK i o co chodzi z tymi biodrami, chciałabym także wiedzieć czy trzeba gdzies rejestrowac hodowlę a jeśli tak to gdzie ??
Z góry dziękuję Smile
Powrót do góry

Hania

PostWysłany: 05.09.2008 18:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Smile

Chodzi o prześwietlenie stawów biodrowych w kierunku dysplazji. Więcej informacji znajdziesz na tej stronie:
- http://www.golden.retriever.com.pl/dysplazja-biodrowa.html

Jeśli hodowlę planujesz założyć za granicą to niestety Ci nie pomogę. Może przydadzą Ci się trochę informacje w zakładaniu i prowadzeniu hodowli w Polsce - na dole strony.
- http://www.retriever.com.pl/pliki.html

Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Retrievery Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Wrocław w Fotografii bielizna erotyczna Szkoła Masażu Gry faktura on-line Junkers
kredyt konsolidacyjny, pożyczka, kredyt bankowy -- opony zimowe, sklep internetowy z oponami -- moto świat, informacje z rynku motoryzacyjnego