| Autor |
Wiadomość |
Arina
|
Wysłany: 11.10.2007 21:14 Temat postu: Jak żywić psa, który mieszka w budzie? |
|
Mam takie zapytanie, ponieważ ja wyprowadzam psa, który na codzień siedzi w budzie już od jakiś 6 lat i zauważyła, że ten pies ma na zębach kamieniowe naloty (nie wiem czy to poprawna nazwa). Czy z wiązku z Tym podawać jakieś suche pożywienie, które to w jakimś stopniu zmniejszy? Czy jakieś kostki lub ciasteczka? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Hania
|
Wysłany: 13.10.2007 20:28 Temat postu: kamień nazębny |
|
Jeśli kamienia jest dużo to warto skonsultować się z weterynarzem, który może wykonać zabieg usuwania kamienia nazębnego. Profilaktycznie można używać specjalnej szczoteczki i pasty do czyszczenia zębów.
Tutaj można znaleźć informacje o różnych przysmakach do gryzienia, które pomagają usuwać kamień nazębny: http://www.golden.retriever.com.pl/czyszczenie-zebow.html |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arina
|
Wysłany: 14.10.2007 16:55 Temat postu: |
|
Nalotu na zębach nie jest dużo. Weterynarz nie będzie potrzebny:)
Dzięki za wskazanie przysmaków i zabawki. Obawiam się tylko, że smakołyki, które mogą być jedzone dłużej niż 5 minut, będą zagrożeniem dla osób, które tego pieska wypuszczają na noc z budy. A jeżeli w tej "budzie" mieszkają dwa pieski to jeden drugiego nie pogryzie? Czy pies nie będzie wtedy agresywny by pilnować swojego smakołyku? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hania
|
Wysłany: 16.10.2007 23:59 Temat postu: |
|
Większość psów bardzo broni jedzenia, ale to już zależy od konkretnego psa czy jest przy tym agresywny. Myślę, że najlepiej obdarowywać takimi przysmakami na osobności. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Arina
|
Wysłany: 17.10.2007 14:34 Temat postu: |
|
Albo dać przysmaki dwóm pieskom naraz:) |
|
| Powrót do góry |
|