Labrador, Golden, Nova Scotia
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
Wybór psa

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Dla właścicieli i hodowców
Autor Wiadomość
novascotia

PostWysłany: 19.08.2008 14:12    Temat postu: Nie mogę się zdecydować.. Odpowiedz z cytatem

Uwielbiam retrievery, ale nie wiem, który by do mnie najbardziej pasował. Dlatego proszę o pomoc. Mam 10 lat, mieszkam z mamą i z siostrą na niezbyt dużym mieszkaniu, ale psa kupię dopiero po przeprowadzce na większe(mamy ją w planach). Pomóżcie mi wybrać któregoś z retrieverów!!
P.S-mieszkam w mieście [miasteczku z okolicami łąk itp. jest miejsce do długich spacerów. ]
Powrót do góry

novascotia

PostWysłany: 20.08.2008 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy Lubię chodzić na długie spacery za miasto, do lasu i takie różne. W domu mam 1 psa, 2 koty i świnkę morską.Ktoś pomoże?
Oprócz retrieverów mam na oku owczarka pirenejskiego.
Powrót do góry
Toller

PostWysłany: 16.10.2008 16:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A czego oczekujesz od swojego przyszłego psa?
Jesteś w stanie poświęcić mu 2 godziny dziennie (tak Ty jak Twoja rodzina) na szkolenie, zabawę i spacerowanie? Czy Twoi rodzice także chcą psiaka? (w końcu to oni zdecydują czy kupią).
Powrót do góry
Toller

PostWysłany: 16.10.2008 16:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No i z tego co widzę masz jeszcze trochę czasu na decyzję - przejrzyj hodowle z rodziną przez ten czas, przemyśl co chcesz, na co stawiasz, etc.
Powrót do góry
Anka.pl

PostWysłany: 16.12.2008 19:02    Temat postu: jaki pies? Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem pomyśl o goldenie . Lubi dzieci , spacery, jest łagodny w stosunku do innych zwierząt.Poza tym jego cena wciąż maleje.Tylko nie kupuj najtańszego goldena - może mieć wady zdrowotne! Uważam że goldeny są piękne Very Happy
Powrót do góry
olinka

PostWysłany: 19.12.2008 07:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sądząc po nicku to już wybrała rasę Nova Scotia zanim rozpoczęła ten wątek. Wink
Powrót do góry
Anka.pl

PostWysłany: 27.12.2008 19:19    Temat postu: nowascotia Odpowiedz z cytatem

olinka napisał:
Sądząc po nicku to już wybrała rasę Nova Scotia zanim rozpoczęła ten wątek. Wink

Nie chcę mieszać.Ale może dlatego ma ten nick bo jego 1 pies jest nową skotią ! Chociaż czytając posty wątpie...
Powrót do góry
Melkor

PostWysłany: 02.01.2009 22:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.

Chciałbym spełnić jedno ze swoich marzeń i podjąć się wychowania labradora. Nie wiem niestety, czy mam ku temu odpowiednie warunki, dlatego prosiłbym o poradę czy nadają się one dla labradora.

Otóż niestety psa nie będę mógł mieć w domu. Jednak mam dość duże zadbane podwórze, gdzie piesek mógłby spędzać czas. Niedaleko mnie jest las, gdzie chodziłbym z nim na spacery i aby się tam po prostu wybiegał Smile Przeważnie ktoś z domowników jest na miejscu więc nie czułby się chyba samotny.

Co myślicie?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Dla właścicieli i hodowców Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Noclegi nad morzem drzwi przeprowadzki międzynarodowe Błękitny Katalog Stron Fotografia ślubna Rzeszów pediatria
kredyt konsolidacyjny, pożyczka, kredyt bankowy -- opony zimowe, sklep internetowy z oponami -- moto świat, informacje z rynku motoryzacyjnego