Labrador, Golden, Nova Scotia
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
Jak żywić psa, który mieszka w budzie?

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Żywienie
Autor Wiadomość
Arina

PostWysłany: 11.10.2007 21:14    Temat postu: Jak żywić psa, który mieszka w budzie? Odpowiedz z cytatem

Mam takie zapytanie, ponieważ ja wyprowadzam psa, który na codzień siedzi w budzie już od jakiś 6 lat i zauważyła, że ten pies ma na zębach kamieniowe naloty (nie wiem czy to poprawna nazwa). Czy z wiązku z Tym podawać jakieś suche pożywienie, które to w jakimś stopniu zmniejszy? Czy jakieś kostki lub ciasteczka?
Powrót do góry

Hania

PostWysłany: 13.10.2007 20:28    Temat postu: kamień nazębny Odpowiedz z cytatem

Jeśli kamienia jest dużo to warto skonsultować się z weterynarzem, który może wykonać zabieg usuwania kamienia nazębnego. Profilaktycznie można używać specjalnej szczoteczki i pasty do czyszczenia zębów.

Tutaj można znaleźć informacje o różnych przysmakach do gryzienia, które pomagają usuwać kamień nazębny: http://www.golden.retriever.com.pl/czyszczenie-zebow.html
Powrót do góry
Arina

PostWysłany: 14.10.2007 16:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nalotu na zębach nie jest dużo. Weterynarz nie będzie potrzebny:)

Dzięki za wskazanie przysmaków i zabawki. Obawiam się tylko, że smakołyki, które mogą być jedzone dłużej niż 5 minut, będą zagrożeniem dla osób, które tego pieska wypuszczają na noc z budy. A jeżeli w tej "budzie" mieszkają dwa pieski to jeden drugiego nie pogryzie? Czy pies nie będzie wtedy agresywny by pilnować swojego smakołyku?
Powrót do góry
Hania

PostWysłany: 16.10.2007 23:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Większość psów bardzo broni jedzenia, ale to już zależy od konkretnego psa czy jest przy tym agresywny. Smile Myślę, że najlepiej obdarowywać takimi przysmakami na osobności.
Powrót do góry
Arina

PostWysłany: 17.10.2007 14:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Albo dać przysmaki dwóm pieskom naraz:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Żywienie Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Reklama firmy w internecie apartamenty na sprzedaż philippines phone card Przepisy Kulinarne sitodruk Schody
kredyt konsolidacyjny, pożyczka, kredyt bankowy -- opony zimowe, sklep internetowy z oponami -- moto świat, informacje z rynku motoryzacyjnego