Labrador, Golden, Nova Scotia
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 
Wycinanie sierści między palcami

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Pielęgnacja
Autor Wiadomość
podchmielony

PostWysłany: 17.10.2008 21:51    Temat postu: Wycinanie sierści między palcami Odpowiedz z cytatem

Jak pewnie wiecie, Golden Retriever'om trzeba wycinać sierść między palcami, gdyż rośnie za długa i przeszkadza.

Czy macie jakiś specjalny sposób, aby pies spokojnie pozwalał na ten zabieg? Aby się nie wiercił?
Powrót do góry

Anka.pl

PostWysłany: 27.12.2008 12:51    Temat postu: Odpowiedz Odpowiedz z cytatem

Ja uczyłam kundelka długowłosego tak :
1.Codziennie dotykałam jego łapy i za grzeczne zachowywanie się nagradzałam ;
2.Pokozałam psu nożyczki i dałam do obwąchania ;
3.Trzeci krok , podobny jest do pierwszego.Tylko teraz trzeba brać nożyczki i dotykać nimi łap i przestrzeni między palcami .Za dobre zachowanie oczywiście nagroda Very Happy ;
4. Spróbowałam obciąć i ... udało się !!Oczywiście pochwaliłam go za grzeczność
-pamiętaj by przy obcinaniu sierści czy pazurów , się nie denerwować czy bać . Pies to wyczuję i NAPEWNO będzie niespokojny.
- przy niektórych psach trzeba uważac bo mogą dziabnąć
- kaganiec jest tu ważny ( załóz psu kaganiec , by nie ugryżł cię przy tej ,,operacji '')
- są psy które (nawet ! Shocked ) nigdy nie dadzą sobie obciąć pazurów czu siersci
- uważaj by psiaka nie skaleczyć Crying or Very sad
- miej dobre nożyczki

pozdrowienia od Ani
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Retriever Serwis Strona Główna -> Pielęgnacja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Śmieszne Filmy emule pomoc opakowania Schody drewniane prace magisterskie Kursy językowe warszawa
kredyt konsolidacyjny, pożyczka, kredyt bankowy -- opony zimowe, sklep internetowy z oponami -- moto świat, informacje z rynku motoryzacyjnego